Met risotto gevulde portobello, geroosterde bimi en cherrytomaatjes .
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Nog even zo vlak voor de Kerst een vegetarisch, slank gerecht uit de oven met risotto.
Ingrediënten 2 personen
2 portobello500 ml hete groentebouillon van een blok ( minder zout)
1 teen gesnipperd
1 ui gesnipperd
10 gram bladpeterselie klein gesnipperd
150 gram bimi gewassen en kleinstukje afgesneden van de onderkant
150 gram cherrytomaatjes aan de onderkant ingekruist
30 gram geraspte pecorino
100 gram risotto rijst
scheutje olijfolie
peper en zout uit de molen
60 gram ricotta
20 gram pijnboompitten in droge koekenpan licht geroosterd
Benodigdheden
Ovenplaat,
snijplank en mes, vergiet , grote kom, vel bakpapier
Bereidingswijze
Voorbereiding
1 Snij het steeltje uit het midden van de portobello en verwijder met een lepeltje de sporen.
2 Roer de gehakte bladpeterselie door de ricotta en breng op smaak met peper en zout uit de molen. Kwast de hoeden van de paddenstoelen in met olijfolie , leg ze op het bakpapier op de ovenplaat en vul ze met dit mengsel.
3 Meng de bimi en de cherrytomaten in een kom , strooi er peper en zout over en meng er een scheutje olijfolie door. Leg ze op de bakplaat naast de portobello. Dek de gevulde paddenstoelen af met een stukje aluminium folie.
4 Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verdere bereiding
Smoor de ui en de knoflook in een scheutje olie even aan , voeg de risottorijst toe en bak deze even mee tot glazig. Blus met een scheut bouillon en laat de rijst de bouillon geheel opnemen. Voeg zo steeds een scheut bouillon toe totdat de rijst gaar is.
Zet ondertussen de bakplaat in het midden van de oven en rooster de groente en de portobello circa 15 minuten.
Ga ondertussen verder met de risotto , zo heb je alles gelijktijdig gaar. Roer als laatste 3/4 deel van de kaas door de risotto.
Leg op elk voorverwarmd bord een portobello en vul deze met een deel van de risotto, werk af met wat pijnboompitjes en een beetje van de geraspte pecorino. Leg de geroosterde groente en de rest van de risotto ernaast met een laatste restje pijnboompitjes en pecorino.
Bron
Project gezond eigen tekst en foto's Uit het boek Winter.