Oliebollen zonder melk

  • Nederlands, Tussendoortje
  • 20-30 min.

Oliebollen zonder melk, speciaal voor mijn kinderen en mijzelf.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
500 gram patentbloem
2 zakjes gedroogde gist á 7 gram
15 gram suiker
10 gram zout
1 ei
500ml handwarme water
250 gram krenten en/ of rozijnen

2 a 3 liter zonnebloemolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Frituurpan met zonnebloemolie. 2 lepels of een ijslepel.

Bereidingswijze

Wel de krenten en/of rozijnen.
Doe de andere ingrediënten in een beslagkom.
Voeg het handwarme water toe en roer het geheel met een pollepel of een mixer met deeghaken tot een glad beslag.
Roer de krenten en/of rozijnen door het beslag.
Laat het oliebollenbeslag zonder melk in de kom, afgedekt met plastic, ca. 1 uur rijzen bij kamertemperatuur.
Laat in een diepe pan of friteuse de olie heet worden, totdat er iets damp af komt (ca. 190 °C).
Vorm met twee lepels of een ijslepel bolletjes beslag.
Laat de bolletjes in de hete olie glijden en bak de oliebollen in ca. 3-4 minuten rondom goudbruin.
Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken.
Serveer de oliebollen met poedersuiker.

Bron

internet

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

djgait avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten