Oliebollen zonder melk
- Nederlands, Tussendoortje
- 20-30 min.
Oliebollen zonder melk, speciaal voor mijn kinderen en mijzelf.
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gram patentbloem2 zakjes gedroogde gist á 7 gram
15 gram suiker
10 gram zout
1 ei
500ml handwarme water
250 gram krenten en/ of rozijnen
2 a 3 liter zonnebloemolie
Benodigdheden
Frituurpan met zonnebloemolie. 2 lepels of een ijslepel.Bereidingswijze
Wel de krenten en/of rozijnen.
Doe de andere ingrediënten in een beslagkom.
Voeg het handwarme water toe en roer het geheel met een pollepel of een mixer met deeghaken tot een glad beslag.
Roer de krenten en/of rozijnen door het beslag.
Laat het oliebollenbeslag zonder melk in de kom, afgedekt met plastic, ca. 1 uur rijzen bij kamertemperatuur.
Laat in een diepe pan of friteuse de olie heet worden, totdat er iets damp af komt (ca. 190 °C).
Vorm met twee lepels of een ijslepel bolletjes beslag.
Laat de bolletjes in de hete olie glijden en bak de oliebollen in ca. 3-4 minuten rondom goudbruin.
Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken.
Serveer de oliebollen met poedersuiker.
Bron
internet