1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Merveilleux

Merveilleux

  • Frans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-12-2020

Ingrediënten 6 personen


130 gr eiwitten
130 gr fijne kristalsuiker
80 gr bloemsuiker
1 tl cream of tartar (optioneel)
300 gr room
80 gr bloemsuiker
1 vanillestok, het merg
chocoladeschilfers
brésiliennenootjes


Verder heb je nodig


Bakplaat en bakpapier
keukenrobot/mixer
spuitzak


Merveilleux
Merveilleux

Een merveilleux is een echte patisserieklassieker. Het zijn de ronde gebakjes met meringue en veel slagroom vanbinnen en een buitenkant van chocoladeschilfers. Ze zijn minder moeilijk om te maken dan je denkt.   In Amerika en Engeland bakken ze al jaren met baking soda en cream of tartar. Wij in de lage landen gebruiken gewoon onze vertrouwde zakjes bakpoeder. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm je oven voor op 90 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

-Klop de eiwitten schuimig in je keukenrobot en voeg in drie keer de kristalsuiker toe, vervolgens de bloemsuiker en cream of tartart. Klop tot een stevige meringue.

-Doe de meringue in een spuitzak en knip het topje er af. Spuit 12 à 14 cirkels van ongeveer 5 cm diameter.

-Bak de meringues af voor 1.15 uur tot ze krokant zijn (maar binnenin nog lichtjes zacht). Laat verder afkoelen op een rooster.

-Klop de room samen met bloemsuiker en zaadjes van een vanillestok op tot je een stevige massa krijgt.

-Neem een meringue cirkeltje, spuit er slagroom op, herhaal met een meringue cirkel en spuit opnieuw slagroom op en rond de meringue.
-Strijk af met een mesje en rol je gebakje voorzichtig door chocoladeschilfers of brésiliennenootjes.

Bron

Njam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top