Stamppot rucola met champignons gedroogde tomaatjes en boursin
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Ik had een zak rucola liggen die echt op moest. In een kookboekje van boursin kwam ik een stamppot rucola tegen met boursin. En die had ik ook nog in de koelkast. Samen met de champignons en de gedroogde tomaatje ontstond deze heerlijke stamppot. We hebben ervan genoten en het was super snel klaar.
Ingrediënten 2 recipe.people
500 gram kruimige aardappelen1 eetlepel olijfolie
200 gram kleine champignons (Jumbo)
2 knoflookteentjes, gesnipperd
2 of 3 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt in kleine stukjes
Plm. 50 gram boursin of andere roomkaas met kruiden
Plm. 65 gram rucola
Peper, zout,
Paar druppels worcestersaus
1/2 dl warme melk
Benodigdheden
pan voor de aardappelenaardappelstamper
koekenpan
Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en zet ze nog even terug op de warmtebron zodat ze goed droog zijn. Voeg de melk en de boursin toe en stamp de aardappelen fijn met de pureestamper.
Maak de champignons schoon en snij ze doormidden. Grote champignons in vieren snijden
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de champignons lichtbruin. Bak de gesnipperde knoflook op het laatst even mee. Maak op smaak met peper en zout.
Snij de rucola grof.
Roer de rucola, champignons en gedroogde tomaatjes door de gestampte aardappelen.
Warm goed door en breng de stamppot op smaak met peper, zout en worcestersaus.
Serveertip
Heerlijke vegetarische stamppot, maar wie toch vlees wil: gebakken spekjes smaken er vast heel lekker door.