Zalm met krokante topping met gebakken rijst met garnalen

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Zalm met krokante topping met gebakken rijst met garnalen

    Zalm met krokante topping met gebakken rijst met garnalen

    Zalm met krokante topping met gebakken rijst met garnalen

  • Zalm met krokante topping met gebakken rijst met garnalen

    Zalm met krokante topping met gebakken rijst met garnalen

    Zalm met krokante topping met gebakken rijst met garnalen

  • Zalm met krokante topping met gebakken rijst met garnalen

    Zalm met krokante topping met gebakken rijst met garnalen

    Zalm met krokante topping met gebakken rijst met garnalen

  • Zalm met krokante topping met gebakken rijst met garnalen

    Zalm met krokante topping met gebakken rijst met garnalen

    Zalm met krokante topping met gebakken rijst met garnalen

  • Zalm met krokante topping met gebakken rijst met garnalen

    Zalm met krokante topping met gebakken rijst met garnalen

    Zalm met krokante topping met gebakken rijst met garnalen

Een heerlijke zalm met een krokantje en  met frisse smaak van Limoen of citroen .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4
zalmfilets
1
ei
2 teentjes
knoflook
30 g
panko
1 bosje
dille
1 bosje
bieslook
1 bosje
peterselie
1
citroen

peper en zout
GEBAKKEN RIJST
100 g
Hollande garnalen
1
prei
1 teentje
knoflook
200 g
doperwten bevroren
500 g
gekookte rijst
1
groentebouillonblokje
2 el
vissaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Begin met het maken van de zalm. Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de knoflook fijn, rasp de gele schil van een citroenhelft en snij de citroen doormidden. Hak de peterselie, dille en bieslook fijn. Meng de knoflook, de gehakte kruiden, het sap van de citroen, wat peper en zout naar smaak én de panko goed door elkaar.

2
Split het eitje en klop het eiwit met een garde luchtig. Als het luchtig is, roer je het door de panko met kruiden. Besprenkel een ovenschaal met wat olie en plaats de zalmfilets hierop. Schep het pankomengsel er op. Bak de zalmfilets 20 minuten af in de voorverwarmde oven.

3
Ga verder met het maken van de gebakken rijst met Hollandse garnalen. Kook de rijst volgens de verpakking. Verhit een wok en snij ondertussen de prei in ringen. Spoel de gesneden prei schoon onder koud stromend water, schud het goed uit. Hak het teentje knoflook fijn en voeg een scheutje olie toe aan de wok. Bak hierin de knoflook en de garnaaltjes 1 minuut op middelhoog vuur. Vervolgens voeg je de prei, doperwtjes en de gekookte rijst toe. Wok dit een paar minuten op hoog vuur. Blijf het goed roeren en voeg dan het bouillonblokje en de vissaus al roerend toe. Serveren en genieten!

Bron

Sharon de Miranda

Serveertip

vervang de garnalen door rivierkreeftjes
serveer met een koele witte wijn .
Eet smakelijk

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

riawes avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten