Ketchup met minder suiker

  • Europees, Saus/dressing
  • 30-60 min.

Ketchup met minder suiker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 rode ui
2 teentjes knoflook
600gr smakelijke tomaten (liefst bio)
75ml tomatenpuree
100gr bruine basterdsuiker
60ml rode wijnazijn
zeezout
olijfolie om in te bakken
gemalen zwarte peper
chili poeder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

* Hak de ui en knoflook fijn en snijd de tomaten in stukjes.
* Neem een pan waar straks alle tomaten in passen en verwarm hier een royale hoeveelheid olijfolie in. Fruit de ui hier een minuut of 5 in totdat deze zacht is geworden. Voeg daarna de knoflook toe en bak deze nog 2 minuten mee.
* Zet het vuur zacht en voeg de tomaten, tomatenpuree, suiker, snuf zout, klein snufje gemalen chili vlokken en rode wijnazijn toe. Goed doorroeren en op een zacht vuur een uurtje laten pruttelen. De saus gaat zo indikken en wordt mooi warmrood en tikkeltje stroperig.
* Pureer de saus na een uur fijn met een staafmixer tot een ketchup. Proef de ketchup en breng eventueel nog een beetje op smaak met peper en zout.

Bron

Internet

Serveertip

Bewaar de ketchup in een goed afgesloten pot in de koelkast en dan is deze ongeveer 2 weken houdbaar.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Andrea_Andrea avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten