Gegrilde kalfsbout met gekonfijte sjalotten en kurkumaboter
- Belgisch, Feestmaaltijd
- 30-60 min.
Makkelijk en feestelijk lekker
Bereidingswijze
Voor de gekonfijte sjalotten:
-pel de sjalotten en laat in hun geheel. Kook de gepelde sjalotten in de melk, met de tijm,laurier en suiker. Kruid met zout en peper.
-Smelt wat boter in een pan en kleur hierin de gegaarde sjalotten gedurende 30 minuten.
-Lepel er de rest van het melkkookvocht over en laat de sjalotten konfijten.
Voor de kurkumaboter:
-smelt de zachte boter en voeg de kurkuma, de gehakte noten en de Parmezaanse kaas toe. Kruid met zout en peper.
-Bak de kalfsbouten bruin in een hete pan in een beetje olijfolie gedurende 6 tot 8 minuten.
-Draai ze halverwege om.
-Blus met de witte wijn en de wijnazijn.
-Haal het vlees uit de pan en houd warm en laat de saus inkoken.
-Voeg daarna de boter toe. Houd warm in een sauskom.
-Leg een stuk kalfsbout op een bord en leg er wat kurkumaboter op. Serveer de saus apart.
-Werk af met een paar blaadjes salie, de gebrande nootjes, enkele Parmezaanschilfers en een paar gekonfijte sjalotten.
Bron
delhaize