1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Gegrilde kalfsbout met gekonfijte sjalotten en kurkumaboter

Gegrilde kalfsbout met gekonfijte sjalotten en kurkumaboter

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-12-2020

Ingrediënten 4 personen


800 g kalfsbout in vier stukken gesneden
4 sjalotten
40 cl melk
1 takje tijm
1 blaadje laurier
100 g kristalsuiker
1 glas droge witte wijn
1 glas wijnazijn
Peper en zout
100 g boter
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
1/2 eetlepel kurkuma
1 eetlepel gehakte noten



Gegrilde kalfsbout met gekonfijte sjalotten en kurkumaboter
Gegrilde kalfsbout met gekonfijte sjalotten en kurkumaboter

Makkelijk en feestelijk lekker 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor de gekonfijte sjalotten:
-pel de sjalotten en laat in hun geheel. Kook de gepelde sjalotten in de melk, met de tijm,laurier en suiker. Kruid met zout en peper.
-Smelt wat boter in een pan en kleur hierin de gegaarde sjalotten gedurende 30 minuten.
-Lepel er de rest van het melkkookvocht over en laat de sjalotten konfijten.

Voor de kurkumaboter:
-smelt de zachte boter en voeg de kurkuma, de gehakte noten en de Parmezaanse kaas toe. Kruid met zout en peper.

-Bak de kalfsbouten bruin in een hete pan in een beetje olijfolie gedurende 6 tot 8 minuten.
-Draai ze halverwege om.
-Blus met de witte wijn en de wijnazijn.
-Haal het vlees uit de pan en houd warm en laat de saus inkoken.
-Voeg daarna de boter toe. Houd warm in een sauskom.

-Leg een stuk kalfsbout op een bord en leg er wat kurkumaboter op. Serveer de saus apart.
-Werk af met een paar blaadjes salie, de gebrande nootjes, enkele Parmezaanschilfers en een paar gekonfijte sjalotten.

Bron

Delhaize



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top