Gebakken kabeljauwhaasje met cantharellen en bacon
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 20-12-2020
Een heel snel en gemakkelijk te maken feestmaaltijd. De paddenstoelen maak je eerst.
Dan bak je de kabeljauwhaasjes en je serveert de paddenstoelen erbij.
Ik heb cantharellen gebruikt, maar je kunt ook een paddenstoelenmix gebruiken of gewoon champignons. Ik zag een dergelijk recept in mijn knipselboek maar heb er het een en ander aan veraanderd.
De haricots-verts smaakten er heerlijk bij. Hiervan is een afzonderlijk recept.
Ingrediënten 2 personen
2 kabeljauwhaasjes (plm. 125 grm per stuk)peper, zout
bloem
2 eetlepels zonnebloemolie
Paddenstoelensaus
plm. 50 gram plakjes ontbijtspek in kleine stukjes
1 sjalotje, gesnipperd
120 gram cantharellen of gemengde paddenstoelen
1 borrelglas droge vermouth (noilly prat) of droge witte wijn
10 gram roomboter
peper, zout
gehakte peterselie
Benodigdheden
2 koekenpannenBereidingswijze
Maak de paddenstoelen schoon en snij ze in stukjes.
Bak de stukjes ontbijtspek in een droge koekenpan beetje knapperig.
Bak de sjalotsnippers even mee.
Voeg de paddenstoelen toe en bak deze plm. 5 minuten mee. Al het vocht moet verdwenen zijn.
Blus af met de droge vermouth of wijn. Laat het vocht inkoken.
Kruid de paddenstoelen met peper en zout.
Smelt de boter door de paddenstoelen en meng wat gehakte peterselie erdoor
Kruid de kabeljauwhaasjes met peper en zout. Bedek ze met wat bloem.
Verhit de olie in de koekenpan.
Bak de kabeljauw aan beide zijden bruin (plm. 10 tot 12 minuten afhankelijk van de dikte).
Serveer de kabeljauw met de paddenstoelen.
Serveertip
Lekker met de haricots verts.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties