.jpg)
1 avocado, geschild, in kleine blokjes
1 eetlepel citroensap
peper, zout
1/2 theelepel chilivlokken of een mespunt cayennepeper
1 lenteuitje, wit en lichtgroen gesnipperd
1 eetlepel roomkaas
3 kerstomaatjes
1 klein blikje tonijn op olie
peper, zout
1 eetlepel mayonaise
1/2 eetlepel roomkaas
1 eetlepel gehakte bieslook
paar stengeltjes bieslook om te garneren
Staafmixer
kleine amuseglaasjes
De combinatie van de zacht romige avocadomousse met de tonijncrème (tonijn uit een blikje) is heerlijk. Je kunt dit hapje ruim tevoren bereiden. In de koelkast en vlak voor het eten uit de koelkast halen.
Pureer de stukje avocado met citroensap, lenteui, peper, zout, chili en roomkaas in het bakje van je staafmixer. Proef of de avocado goed gekruid is.
Dit is de onderste laag in je glaasje.
Snij de kerstomaatjes in vieren en doe op de avocadoumousse steeds 6 stukjes kerstomaatjes.
Laat de tonijn uitlekken. Pureer de tonijn met peper, zout, mayonaise, roomkaas en gehakte bieslook.
Proef of je de tonijn gekruid genoeg vindt.
Doe als bovenste laag de tonijncrème in de glaasjes.
Garneer met wat bieslook.
Je kunt dit een paar uur tevoren maken en in de koelkast zetten tot gebruik