Cheescake New York stijl

  • Wereld, Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 20-12-2020

super lekkere Cheese cake

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
180 g bastogne koeken
90 g roomboter
20 g suiker
540 g MonChou
160 g suiker
0,5 theelepel zout
40 g bloem
1 limoen
360 ml crème fraîche
5 eieren
1 eierdooier
0,5 theelepel vanille essence
voor Glazuur
225 ml crème fraîche
2 eetl suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht).
Meng voor de korst de verkruimelde biscuitjes met 20 gr suiker en 90 gr gesmolten boter.
Druk dit mengsel in een met boter ingevette springvorm van 22 cm doorsnee.
Druk de korst met de bodem van een glas stevig aan. Bak 15 minuten in de oven.
Neem de voorgebakken korst uit de oven en zet de oven op 225 °C
Rasp de schil van een meloen en pers de limoen verder uit
Klop de ingrediënten voor de kaascrème tot een glad mengsel. in de volgende volgorde. MonChou, suiker, zout, bloem, limoen schil en sap, creme fraiche, eieren, eierdooier, vanille essence.
Giet de kaascrème over de korst.
Bak de cake 10 minuten in de oven. Zet de oven (zonder de ovendeur open te maken) op 120 °C en laat nog 1 uur en 15 minuten bakken.
Klop voor het glazuur de crème fraîche met 2 eetl suiker. Neem de cheesecake 15 minuten voor het einde van de baktijd uit de oven.
Neem een metalen spatel en bestrijk de bovenkant met het glazuur. Zet de cheesecake dan terug in de oven en laat nog even verder bakken.
Laat afkoelen en zet de cheesecake dan minstens 4 uur in de koelkast.


Bron

Van Menno gekregen

Serveertip

Voor deze superklassieke cheesecake zijn er maar twee belangrijke regels: vet de wand van de vorm met boter in NA het voorbakken van de korst en neem de cake uit de oven als het beslag in het midden nog trilt (niet helemaal gaar is)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten