Heerlijk nagerecht met banaan walnoten mascarpone en honing

  • Internationaal, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Heerlijk nagerecht met banaan walnoten mascarpone en honing

    Heerlijk nagerecht met banaan walnoten mascarpone en honing

    Heerlijk nagerecht met banaan walnoten mascarpone en honing

Door de mascarpone te mengen met magere kwark wordt dit nagerecht niet zwaar. In plaats van bananenlikeur kun je ook een andere likeur nemen of sinaasappelsap. Omm het nagerecht nog lichter te maken kun je In plaats van mascarpone ook roomkaas light nemen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 bananen
50 gram walnoten
1 eetlepel citroensap
Vloeibare honing
Bananenlikeur of cointreau optioneel
100 gram mascarpone of roomkaas
100 gram magere kwark
1 zakje vanillesuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Schaaltje voor het mengen van de mascarpone en kwark
glazen voor het nagerecht

Bereidingswijze

Pel de bananen, snij de bananen overlangs doormidden en snij ze in plakjes. Giet er wat citroensap over tegen verkleuren.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen en hak de walnoten grof (hou 4 walnoten apart om te garneren).
Roer de mascarpone (of roomkaas) met de kwark, vanillesuiker en 1 eetlepel honing door elkaar.
Leg onderin het glas een dun laagje gehakte walnoten.
Leg hierop een laagje bananenplakjes.
Giet er een eetlepel bananenlikeur of cointreau over (niet nodig, maar wel lekker)
Verdeel hierover een laagje van het mascarponemengsel.
Dan weer een laagje banaan en een beetje gehakte walnoten.
Nogmaals mascarponemengsel.
Bovenop garneren met een paar plakjes banaan en een walnoot.
Giet er nog wat honing over.

.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten