Mediterraanse kalkoenstoverij

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 20-12-2020
  • Mediterraanse kalkoenstoverij

    Mediterraanse kalkoenstoverij

    Mediterraanse kalkoenstoverij

Fans van veel smaak zullen dit recept absoluut kunnen appreciëren. De mediterraanse keuken bestaat immers niet echt, het is zo'n ruim gebied dat het een noemer is om veel verschillende stijlen te duiden (Frans, Italiaans, Spaans, Noord-Afrikaans, Arabisch,...). Die waaier aan smaken en invloeden komt heel uitgebreid aan bod in dit originele recept dat bovendien al het werk aan jouw slowcooker overlaat.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram kalkoenblokjes
1 eetlepel pijnboompitten
1 ui gesnipperd
1 teen look geplet
2 stengels selder in stukjes gesneden
2 wortelen in stukjes gesneden
1 rode paprika in stukjes gesneden
250 gram kikkererwten
8 vijgen in kwartjes gesneden
100 gram groene linzen gedroogd
400 gram tomatenblokjes (blik)
1 glas krachtige rode wijn
2 dl kippen- of groentebouillon
enkele takjes peterselie
enkele takjes tijm
enkele takjes oregano
2 blaadjes laurier
1 toefje harissa
komijn gemalen
ras el hanout
olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
slowcooker

Bereidingswijze

-Schroei de pijnboompitjes in een pan met antikleeflaag goudbruin. Doe ze daarna in de slowcooker.
-Verhit in dezelfde pan een flinke scheut olijfolie. Fruit de gesnipperde ui met de geplette knoflook.
-Voeg de kalkoenblokjes toe en laat even schroeien. Kruid met voldoende peper en zout.
-Voeg de aangebakken kalkoenblokjes toe aan de slowcooker. Voeg aansluitend alle groentjes (stukjes selder, wortel, paprika, kikkererwten en linzen) samen met de kwartjes vijg toe.
-Overgiet met de tomatenblokjes, rode wijn en groentebouillon.
-Bind de verse kruiden (peterselie, tijm, oregano en laurier) samen tot een kruidentuiltje en voeg samen met de andere smaakmakers (harissa, gemalen komijn en ras-el-hanout) toe.
-Roer alles goed om en laat 4 uur op de harde of 6 uur op de zachte stand garen.
-Kruid net voor het opdienen, indien nodig, verder af en serveer met brood, couscous, pasta of gewoon zo. Smakelijk!

Bron

recepten be/slowcooker

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten