Luxe appelmoes (compote) met appelsap en Calvados

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Luxe appelmoes (compote) met appelsap en Calvados

    Luxe appelmoes (compote) met appelsap en Calvados

    Luxe appelmoes (compote) met appelsap en Calvados

  • Luxe appelmoes (compote) met appelsap en Calvados

    Luxe appelmoes (compote) met appelsap en Calvados

    Luxe appelmoes (compote) met appelsap en Calvados

  • Luxe appelmoes (compote) met appelsap en Calvados

    Luxe appelmoes (compote) met appelsap en Calvados

    Luxe appelmoes (compote) met appelsap en Calvados

  • Luxe appelmoes (compote) met appelsap en Calvados

    Luxe appelmoes (compote) met appelsap en Calvados

    Luxe appelmoes (compote) met appelsap en Calvados

  • Luxe appelmoes (compote) met appelsap en Calvados

    Luxe appelmoes (compote) met appelsap en Calvados

    Luxe appelmoes (compote) met appelsap en Calvados

  • Luxe appelmoes (compote) met appelsap en Calvados

    Luxe appelmoes (compote) met appelsap en Calvados

    Luxe appelmoes (compote) met appelsap en Calvados

  • Luxe appelmoes (compote) met appelsap en Calvados

    Luxe appelmoes (compote) met appelsap en Calvados

    Luxe appelmoes (compote) met appelsap en Calvados

Ik had van de supermarkt een grote zak "verspil-me-nietjes" appels meegebracht. Het zijn appels die er niet goed genoeg uitzien voor de reguliere verkoop en anders weggegooid zouden moeten worden . Zonde want ze zijn prima geschikt om appelmoes, appeltaart, appelcrumble of welk appel gerecht dan ook mee te maken. Ik zocht de beste exemplaren eruit om gedurende de week als handappel te gebruiken. Van de overige maakte ik deze appelmoes. Ik had nog een half pak appelsap in de koelkast staan en dat bracht me op het idee om in plaats van het scheutje water wat ik meestal toevoeg deze keer wat appelsap te gebruiken. Door de appelsap kreeg ik het idee om ook een scheutje (borrelglaasje) Calvados toe te voegen. Erg jammer dat ik hier geen geuren toe kan voegen, want wat rook dat lekker!!! En het rook niet alleen lekker, de smaak was ook heerlijk!!! Deze variant komt dit jaar met het kerstdiner zeker op tafel (en niet alleen dan).

TIP: Als je al van te voren voorziet dat de hoeveelheid teveel is kun je heel goed een gedeelte in schone (jam)potten doen. Doe dit dan wel meteen als de appelmoes nog heet is.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
- 1 ½ kilo appels
- 200 ml appelsap
- 1 borrelglaasje Calvados
- 4 el (riet)suiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Schil de appels en snij ze in kleine stukjes.
- Doe de stukjes in de pan en voeg het appelsap toe. Breng aan de kook en voeg dan ook de Calvados en de suiker toe.
- Stamp de massa grof met een stamppotstamper. (Je kunt nu een gedeelte in schone potten doen en draai net als bij jam het deksel goed dicht en zet de potten een kwartiertje op de kop).
- Laat de rest afkoelen in een schaal. De appelmoes vind ik het lekkerste lauw. De volgende dag eet ik het gewoon koud.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten