1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Speculaaspralines

Speculaaspralines

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-12-2020

Ingrediënten 4 personen


300 gr speculaas
300 gr roomkaas
500 gr chocolade


Verder heb je nodig


Keukenmachine/mixer
bakpapier


Speculaaspralines
Speculaaspralines

Lekkere huisgemaakte pralines voor bij de koffie die je makkelijk zelf kan bereiden 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Mix de speculaaskoekjes tot fijne kruimels in een keukenmachine. Voeg er vervolgens de roomkaas aan toe en meng tot een egale massa.

Rol balletjes van de speculaasmassa en leg deze in een grote schaal met daarin een laagje bakpapier. Plaats de balletjes 2 uur in de diepvries.

Smelt 400 gram van de chocolade au bain-marie op het vuur en meng er vervolgens de resterende 100 gram koude chocolade onder. Roer tot alle chocolade is gesmolten.

Haal de speculaasballetjes uit de diepvries en wentel ze door de gesmolten chocolade. Bestrooi ze met wat verkruimelde speculaas en laat ze opstijven op een laagje bakpapier.

Bewaar de pralines in de koelkast.

Bron

Njam



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top