1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Coquilles
  5. Coquilles met aardpeer en rode wijnsaus

Coquilles met aardpeer en rode wijnsaus

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-12-2020

Ingrediënten 4 personen


Voor de coquilles:
8 middelgrote coquilles zonder koraal
boter
zeezout

Voor de puree van aardpeer:

250 gr geschilde aardperen
1 dl melk
1 dl room
10 gr boter
peper - zout - muskaatnoot - kurkuma

Voor de rode wijnsaus:
2 dl Lacroix kalfsfond
1 sjalot
1 takje tijm
1 dl rode wijn
1 el room
100 gr ijskoude boter, in blokjes
peper - zout

Voor de garnituur:
1 ongeschilde aardpeer
frituurolie
fleur de sel



Coquilles met aardpeer en rode wijnsaus
Coquilles met aardpeer en rode wijnsaus

Makkelijk en feestelijk lekker dit gerecht dat makkelijk zelf te bereiden is 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de aardperen in gelijke stukken en kook ze gaar in melk en room. Giet de aardperen af, houd een beetje van het kookvocht opzij. Pureer de aardperen en breng op smaak met peper, zout, muskaatnoot en een snuifje kurkuma voor de kleur. Doe de puree nog eens door een zeef om alle stukjes te verwijderen. Hou warm.

Snijd de niet geschilde aardpeer met een schaaf in zeer fijne plakjes. Bak de aardpeerplakjes in een voorverwarmde frituur van 160°C krokant. Schik ze op keukenpapier om het vet te absorberen en strooi er als ze nog warm zijn een klein beetje fleur de sel of zeezout op.

Versnipper de sjalot en zet deze aan in een beetje boter. Doe er het tijmtakje bij, laat even meebakken en blus met de rode wijn en de kalfsfond. Kruid met een beetje zout en laat inkoken je 1/3 overhoudt. Zeef het vocht. Voeg er de room bij en doe er beetje bij beetje en al kloppend de klontjes ijskoude boter bij. Breng op smaak met peper en zout en eventueel enkele druppels citroensap (afhankelijk van de zuurtegraad van de wijn).

Bak de coquilles in boter in een hete pan (liefst met anti kleeflaag) ongeveer 1 minuut langs elke zijde. Kruid ze met een beetje zeezout.

SERVEREN:

Serveer de coquilles met de rode wijnsaus, een lepeltje van de aardpeerpuree en de krokante plakjes aardpeer.

Bron

Njam/Lacroix fonds



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top