Thaise Rode Curry met Zoete Aardappel , Sugar snaps en Kip

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-12-2020
  • Thaise Rode  Curry met  Zoete Aardappel , Sugar snaps en Kip

    Thaise Rode Curry met Zoete Aardappel , Sugar snaps en Kip

    Thaise Rode Curry met Zoete Aardappel , Sugar snaps en Kip

  • Thaise Rode  Curry met  Zoete Aardappel , Sugar snaps en Kip

    Thaise Rode Curry met Zoete Aardappel , Sugar snaps en Kip

    Thaise Rode Curry met Zoete Aardappel , Sugar snaps en Kip

  • Thaise Rode  Curry met  Zoete Aardappel , Sugar snaps en Kip

    Thaise Rode Curry met Zoete Aardappel , Sugar snaps en Kip

    Thaise Rode Curry met Zoete Aardappel , Sugar snaps en Kip

  • Thaise Rode  Curry met  Zoete Aardappel , Sugar snaps en Kip

    Thaise Rode Curry met Zoete Aardappel , Sugar snaps en Kip

    Thaise Rode Curry met Zoete Aardappel , Sugar snaps en Kip

  • Thaise Rode  Curry met  Zoete Aardappel , Sugar snaps en Kip

    Thaise Rode Curry met Zoete Aardappel , Sugar snaps en Kip

    Thaise Rode Curry met Zoete Aardappel , Sugar snaps en Kip

  • Thaise Rode  Curry met  Zoete Aardappel , Sugar snaps en Kip

    Thaise Rode Curry met Zoete Aardappel , Sugar snaps en Kip

    Thaise Rode Curry met Zoete Aardappel , Sugar snaps en Kip

  • Thaise Rode  Curry met  Zoete Aardappel , Sugar snaps en Kip

    Thaise Rode Curry met Zoete Aardappel , Sugar snaps en Kip

    Thaise Rode Curry met Zoete Aardappel , Sugar snaps en Kip

  • Thaise Rode  Curry met  Zoete Aardappel , Sugar snaps en Kip

    Thaise Rode Curry met Zoete Aardappel , Sugar snaps en Kip

    Thaise Rode Curry met Zoete Aardappel , Sugar snaps en Kip

  • Thaise Rode  Curry met  Zoete Aardappel , Sugar snaps en Kip

    Thaise Rode Curry met Zoete Aardappel , Sugar snaps en Kip

    Thaise Rode Curry met Zoete Aardappel , Sugar snaps en Kip

Een heerlijke Thaise curry met zoete aardappel, puntpaprika en sugar snaps staat vandaag op het menu gecompleteerd met een mooie zelf  gepureerde currypasta van alleen maar verse ingrediënten. 
Deze hoeveelheid is gebaseerd op een gerecht voor 4 personen en de andere helft, mag in de vriezer voor een ander gerecht voor 2. Hoe fijn is dat :)

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
VOOR DE CURRYPASTA

2 cm verse gember geschild in grove stukken
1 teen knoflook in grove stukjes
1 stengel citroengras , gewassen , stukje van de onderkant afgesneden en in grove stukken
1 sjalotje, geschild in grove stukken
ruim 1 theelepel komijnpoeder
2 rode peper zonder zaad en lijst in grove stukken
5 ml olijfolie
snuf zout
sap en rasp van 1/2 limoen

VOOE DE STOOF

200 gram kipfilet ( of kippendij) in stukjes
100 gram sugar snaps. gewassen en gerist
150 gram zoete aardappel , geschild in stukjes van 1 cm
1 rode puntpaprika zonder zaad en lijst, in halve reepjes van 1 cm
250 ml kokosmelk 6 % vet

120 gram rijst naar keuze
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer, snijplank, mes , wok

Bereidingswijze

Maal met de staafmixer alle ingrediënten voor de currypasta tot een gelijkmatige pasta en zet even opzij.

LET OP !!
VAN DEZE HOEVEELHEID GEBRUIK JE VOOR 2 PERSONEN SLECHTS DE HELFT, DE ANDERE HELFT KUN JE INVRIEZEN.

Verhit een scheutje olie in de wok en bak de kipstukjes enkele minuten aan. Voeg de helft van de currypasta toe en bak even mee.

Voeg de sugar snaps, zoete aardappel en de puntpaprika toe en bak deze op middelhoog vuur circa 5-7 minuten mee.

Blus af met de kokosmelk en laat de curry nogmaals 10 minuten zachtjes pruttelend stoven met het deksel op de pan. Kook ondertussen de rijst gaar en serveer de rijst met de curry en een partje van de andere helft van de limoen.




Bron

Uit het boek : " Heerlijke Winter " eigen tekst en foto's recept iets aangepast qua prutteltijd.

Serveertip

Proef even een stukje sugar snaps en zoete aardappel en laat eventueel iets langer stoven totdat het voor jou de juiste gaarheid betreft.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten