Tartaar van kreeft met nootjes, sesam en sojasaus
- Belgisch, Voorgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 18-12-2020
Makkelijk en lekker dit feestelijk voorgerecht
Bereidingswijze
-Kook de kreeft heel kort (2 min.) in kokend water. Het vlees moet halfrauw zijn: de buitenkant mag wit zijn, maar vanbinnen nog een beetje glazig.
-Laat even afkoelen.
-Houd de kop en de pootjes opzij (om er later bisque of fond mee te maken) en haal het vlees uit de staart en de scharen.
-Snijd dit vlees met een scherp mes in hapklare stukjes.
-Rooster intussen de sesamzaadjes zachtjes in een droge pan.
-Meng de sesamolie, de sojasaus, de notenmengeling en de geroosterde sesamzaadjes onder het kreeftenvlees en kruid bij met peper en zout.
-Zet in de koelkast tot net voor het opdienen.
Bron
delhaize
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties