Tartaar van kreeft met nootjes, sesam en sojasaus

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-12-2020
  • Tartaar van kreeft met nootjes, sesam en sojasaus

    Tartaar van kreeft met nootjes, sesam en sojasaus

    Tartaar van kreeft met nootjes, sesam en sojasaus

Makkelijk en lekker dit feestelijk voorgerecht 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 levende kreeft (bij voorkeur)
1 eetlepel sesamzaadjes
1 eetlepel sojasaus
100 g breakfast notenmengeling ‘Superfood'
2 eetlepels sesamolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Kook de kreeft heel kort (2 min.) in kokend water. Het vlees moet halfrauw zijn: de buitenkant mag wit zijn, maar vanbinnen nog een beetje glazig.
-Laat even afkoelen.
-Houd de kop en de pootjes opzij (om er later bisque of fond mee te maken) en haal het vlees uit de staart en de scharen.
-Snijd dit vlees met een scherp mes in hapklare stukjes.

-Rooster intussen de sesamzaadjes zachtjes in een droge pan.
-Meng de sesamolie, de sojasaus, de notenmengeling en de geroosterde sesamzaadjes onder het kreeftenvlees en kruid bij met peper en zout.
-Zet in de koelkast tot net voor het opdienen.

Bron

delhaize

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten