1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Tartaar van kreeft met nootjes, sesam en sojasaus

Tartaar van kreeft met nootjes, sesam en sojasaus

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-12-2020

Ingrediënten 4 personen


1 levende kreeft (bij voorkeur)
1 eetlepel sesamzaadjes
1 eetlepel sojasaus
100 g breakfast notenmengeling €Superfood'
2 eetlepels sesamolie



Tartaar van kreeft met nootjes, sesam en sojasaus
Tartaar van kreeft met nootjes, sesam en sojasaus

Makkelijk en lekker dit feestelijk voorgerecht 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kook de kreeft heel kort (2 min.) in kokend water. Het vlees moet halfrauw zijn: de buitenkant mag wit zijn, maar vanbinnen nog een beetje glazig.
-Laat even afkoelen.
-Houd de kop en de pootjes opzij (om er later bisque of fond mee te maken) en haal het vlees uit de staart en de scharen.
-Snijd dit vlees met een scherp mes in hapklare stukjes.

-Rooster intussen de sesamzaadjes zachtjes in een droge pan.
-Meng de sesamolie, de sojasaus, de notenmengeling en de geroosterde sesamzaadjes onder het kreeftenvlees en kruid bij met peper en zout.
-Zet in de koelkast tot net voor het opdienen.

Bron

Delhaize



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top