Reebout met blauwe bessensaus

  • Europees, Feestmaaltijd
  • 60-120 min.
  • Reebout met blauwe bessensaus

    Reebout met blauwe bessensaus

    Reebout met blauwe bessensaus

  • Reebout met blauwe bessensaus

    Reebout met blauwe bessensaus

    Reebout met blauwe bessensaus

  • Reebout met blauwe bessensaus

    Reebout met blauwe bessensaus

    Reebout met blauwe bessensaus

  • Reebout met blauwe bessensaus

    Reebout met blauwe bessensaus

    Reebout met blauwe bessensaus

  • Reebout met blauwe bessensaus

    Reebout met blauwe bessensaus

    Reebout met blauwe bessensaus

  • Reebout met blauwe bessensaus

    Reebout met blauwe bessensaus

    Reebout met blauwe bessensaus

  • Reebout met blauwe bessensaus

    Reebout met blauwe bessensaus

    Reebout met blauwe bessensaus

Een van de heerlijkste dingen van het najaar vind ik het wildseizoen. Ik heb het geluk dat ik via via af en toe een gedeelte van een ree kan kopen. Dus als ik dan gebeld wordt dat het weer zover is ben ik als een kind zo blij. Mijn diepvries wordt weer gevuld en met Kerstmis kan ik weer uitpakken. Gelukkig blijft het niet alleen bij Kerst en kan ik van te voren al wat oefenen.

Ree is een ontzettend fijn stukje wild. Het vlees heeft een fijne structuur en een dieprode kleur. Reeën zijn zelf ook lekkerbekken en dat proef je terug in het vlees. Ze eten vaak kruiden, boomknoppen, gewassen en zachte blaadjes. Dit bezorgt het vlees een zachte, delicate smaak. (info:  freshco)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
- 600 gram reebout (zonder been)
- klont boter, scheut olie
- selderij, peterselie, tijm en rozemarijn (grof gesneden)
- 1 à 2 tenen knoflook
- 1 glas rode wijn
- 250 ml wildfond/bouillon
- 2 el blauwe (bos)bessen likeur
- 250 gram blauwe bessen
- allesbinder
- peper/zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Wrijf de reebout in met zout en peper.
- Verhit de boter met de olie in een braadpan (die ook in de oven kan) en braad hierin de bout, onder af en toe omkeren, een 5 tal minuten per kant.
- Voeg daarna de grof gesneden selderij, peterselie, tijm, rozemarijn en de knoflook er aan toe en roer dit door het braadvet.
- Doe de wildfond (bouillon) erbij, breng het geheel aan de kook en zet de bout in de voorverwarmde oven.
- Keer de bout regelmatig om en braad deze in ongeveer een uur gaar (of korter als je het liever rosé wilt hebben).
- Haal de schaal uit de oven, neem de bout eruit en houd deze warm in aluminium folie.
- Zeef het braadvocht in een sauspan, en voeg daar de rode wijn aan toe en laat dit kort doorkoken en bind de saus met allesbinder.
- Voeg daarna naar smaak de bessenlikeur toe, doe de blauwe bessen in de saus en laat deze, op een niet te hoog vuur, even meewarmen.
- Snijd de reebout in plakken en serveer deze op een groot bord met een beetje saus over het vlees. De rest van de saus kun je er apart bij serveren.

Bron

Hccnet.nl/beitler/smulwereld/recepten: aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd

Serveertip

Lekker met rode kool, spruitjes of andere winterse groenten en stoofpeertjes.
Als aardappelgerecht aardappeltjes met rozemarijn en tijm uit de oven of aardappelkroketjes

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten