Kerstkoekjes 2020 koekjes met amandelspijs en brosse boterkoekjes

  • Duits, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 17-12-2020
  • Kerstkoekjes 2020 koekjes met amandelspijs en brosse boterkoekjes

    Kerstkoekjes 2020 koekjes met amandelspijs en brosse boterkoekjes

    Kerstkoekjes 2020 koekjes met amandelspijs en brosse boterkoekjes

Hier in Duitsland wordt al november begonnen met het bakken van Plätzchen (kerstkoekjes). De koekjes worden vaak mooi ingepakt en cadeau gedaan en natuurlijk tot het volgende jaar lekker zelf opgesmikkeld. Ik bak al heel veel jaren kerstkoekjes. Ieder jaar zeg ik weer: Ik doe het niet meer, maarkan het toch niet laten. Dit jaar ook ivm Corona heel veel koekjes naar het Verpleeghuis hier in Stadtlohn gebracht. Dit zijn weer twee van de vele soorten die ik gebakken heb.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Koekjes met amandelspijs Marzipanplätzchen
250 gram bloem
mespunt zout
125 gram suiker
1/2 theelepel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
1/ losgeklopt ei
125 gram boter, in stukjes
100 gram amandelspijs, in kleine stukjes

Boterkoekjes Buttertaler
250 gram zachte boter
100 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
130 gram bloem
mespunt zout
200 gram maïzena
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer met deeghaken of keukenmachine
plastic folie
bakpapier

Bereidingswijze

Koekjes met amandelspijs Marzipanplätzchen
Alle ingrediënten door elkaar kneden met de kneedhaken van je mixer of met de keukenmachine.
Deeg in vier stukken verdelen en hiervan rollen vormen van plm. 3 cm doorsnede.
In plasticfolie wikkelen en minstens 1 uur in de koelkast zetten.
Daarna iedere rol in plm. 1 cm dikke plakjes snijden en op de met bakpapier beklede bakplaat leggen.
Eventueel op de koekjes een kleine versiering aanbrengen, zoals een halve amandel, wat zilveren pilletjes etc.
In het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven plm. 12 minuten bakken.

Boterkoekjes Buttertaler
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Boter, suiker en vanillesuiker goed schuimig roeren. Bloem, zout en maïzena door elkaar mengen en zeven. Alles door elkaar mengen en hiervan een deeg kneden met de kneedhaken van je mixer of keukenmachne.
Van het deeg een rol vormen. Hiervan balletjes vormen ter grootte van een walnoot.
Op de bakplaat leggen en met een vork iets uit elkaar drukken.
Onderin de op voorverwarmde oven plm. 18 minuten bakken.

Bron

internet, Duitse bakboekjes en tijdschriften

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten