Kerstkoekjes 2020 Abrikozen amandelmacroontjes en brosse boterkoekjes

  • Duits, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-12-2020
  • Kerstkoekjes 2020 Abrikozen amandelmacroontjes en brosse boterkoekjes

    Kerstkoekjes 2020 Abrikozen amandelmacroontjes en brosse boterkoekjes

    Kerstkoekjes 2020 Abrikozen amandelmacroontjes en brosse boterkoekjes

Hier in Duitsland wordt al november begonnen met het bakken van Plätzchen (kerstkoekjes). De koekjes worden vaak mooi ingepakt en cadeau gedaan en natuurlijk tot het volgende jaar lekker zelf opgesmikkeld. Ik bak al heel veel jaren kerstkoekjes. Ieder jaar zeg ik weer: Ik doe het niet meer, maarkan het toch niet laten. Dit jaar ook ivm Corona heel veel koekjes naar het Verpleeghuis hier in Stadtlohn gebracht. Dit zijn weer twee van de vele soorten die ik gebakken heb.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Abrikozen amandelmacroontjes (plm. 35 stuks)
100 gram gemalen amandelen
100 gram poedersuiker
2 eiwitten
10 gram bloem
2 theelepels abrikozenjam
50 gram suiker

Brosse boterkoekjes met een vleugje kardemom
150 gram zachte boter
60 gram poedersuiker
mespunt zout
1 1/2 theelepel gemalen kardemom (of koekkruiden)
1 eidooier (M)
160 gram bloem
2 eetlepels maïzena
poedersuiker om te bestrooien
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer of keukenmachine
bakpapier

Bereidingswijze

Abrikozen amandelmacroontjes (plm. 35 stuks)
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onder-warmte.
Meng de gemalen amandelen met de poedersuiker.
Voeg eiwit, bloem, abrikozenjam en suiker toe en meng alles goed door elkaar.
Verdeel het deeg met behulp van een lepel in kleine hoopjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes plm. 15 minuten in het midden van de oven tot ze mooi lichtbruin zijn.

Brosse boterkoekjes met een vleugje kardemom
Oven voorverwarmen op 180 graden (hetelucht 160 graden).
Boter, 60 gram poedersuiker, mespunt zout en kardemom of koekkruiden in plm. 8 minuten schuimig roeren.
Eidooier toevoegen en even meemixen. Bloem en maïzena erdoor mixen.
Van het deeg rollen vormen en plm. 1 uur in de koelkast leggen.
Van het deeg balletjes vormen.
Verdelen over het bakblik en plm. 12 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven tot ze licht gekleurd zijn. Bestrooien met poedersuiker.

Bron

Internet en Duitse tijdschriften

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten