Irish coffee & Toast met Luikse siroop en munt
- Belgisch, Nagerecht
- 10-20 min.
Ideaal om een lekker feestdiner mee af te sluiten ! Lekkere combinatie
Ingrediënten 1 recipe.people
Voor de Irish Coffee:5 cl room
12 cl vers gezette sterke koffie
4 cl Ierse blended whiskey
1 el bruine suiker
Voor de toast met Luikse siroop en munt:
toastjes
Luikse siroop
munt
Bereidingswijze
Irish Coffee:
-Klop de room op tot de helft. De room moet nog een beetje vloeibaar zijn en er mogen geen klonters in zitten.
-Maak sterke koffie. Voorzie ongeveer 12 cl per cocktail.
-Doe de koffie in een voorverwarmde gietbeker.
-Verwarm de whiskey in een pannetje en flambeer de dampen.
-Doe dit met een aansteker of houd aan het gasvuur door de pan schuin te houden. Zet de afzuigkap niet aan!
-Warm het glas voor met warm water, anders bestaat het risico dat het glas door het temperatuurverschil breekt.
-Doe de bruine suiker in het voorverwarmde glas en giet daar de hete whiskey op. Blus de vlam met de koffie en roer alles goed door elkaar met een dessertlepel.
-Giet zachtjes de room via de bolle kant van de lepel boven op de bereiding.
Toast met Luikse siroop en munt:
-Besmeer een toastje met Luikse siroop. Werk af met fijngehakte muntblaadjes.
Bron
njam