Gehaktballen in tomaten-pestosaus
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Recept van Ingrid de Vries
Ingrediënten 4 recipe.people
3 witte boterhammen / 3 eetl. melk / 1 ei / 500 gr. gehakt / 1 1/2 eetl. gehaktkruiden / 3 eetl. pesto / 1/4 pakje croma / 4 dl tomatensaus kant en klaarBenodigdheden
BraadpanBereidingswijze
Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in stukjes en meng deze met de melk en het ei.
Doe het gehakt in een kom.
Meng het heel goed met het broodmengsel de gehaktkruiden en 1 eetlepel pestosaus.
Draai 8 ronde ballen.
Smelt de croma in een braadpan op een laag vuur.
Zet het vuur hoog als de croma bijna gesmolten is.
Blijf er even bij en leg de gehaktballen in de pan zodra de corma mooi bruin wordt.
Bak ze op een hoog vuur rondom bruin.
Voeg de tomatensaus toe en breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de gehaktballen in 15 min gaar worden.
Voeg 2 eetlepels pestosaus aan de saus toe als de ballen gaar zijn.
Bron
Ingrid de Vries via Kookschrift AH