Kippenbouten van het spit

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-12-2020

Lekkere krokante kippenbouten van de bbq. Het recept aangepast voor kippenpoten i.p.v. een hele kip. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kippenpoten
Olijfolie of zonnebloemolie
2 theelepels gerookte paprikapoeder
2 theelepels knoflookgranulaat
1 theelepel tijm
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel grof zout
½ theelepel versgemalen zwarte peper
mespuntje cayenne peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bbq
Draaispit

Bereidingswijze

- Bereid een barbecue voor met 2 zones zodat er straks geen kooltjes of briketten onder de kip liggen. De keteltemperatuur is ongeveer 200 tot 230°C.
- Maak het vel van de kippenpoten los en smeer wat olijfolie over de kip. Meng de kruiden en breng dit op en onder de huid van de kip aan.
- Spies de kippenpoten aan het spit zodat deze in het midden hangen. Plaats het spit in de barbecue en sluit het deksel.
- De poten zijn gaar als er een kerntemperatuur van ongeveer 85°C bereikt is, dat is na ca 30 min.

Bron

Bbq-helden.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten