1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kippenbouten van het spit

Kippenbouten van het spit

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-12-2020

Ingrediënten 4 personen


4 kippenpoten
Olijfolie of zonnebloemolie
2 theelepels gerookte paprikapoeder
2 theelepels knoflookgranulaat
1 theelepel tijm
1 theelepel uienpoeder
1 theelepel grof zout
½ theelepel versgemalen zwarte peper
mespuntje cayenne peper


Verder heb je nodig


Bbq
Draaispit


Lekkere krokante kippenbouten van de bbq. Het recept aangepast voor kippenpoten i.p.v. een hele kip. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Bereid een barbecue voor met 2 zones zodat er straks geen kooltjes of briketten onder de kip liggen. De keteltemperatuur is ongeveer 200 tot 230°C.
- Maak het vel van de kippenpoten los en smeer wat olijfolie over de kip. Meng de kruiden en breng dit op en onder de huid van de kip aan.
- Spies de kippenpoten aan het spit zodat deze in het midden hangen. Plaats het spit in de barbecue en sluit het deksel.
- De poten zijn gaar als er een kerntemperatuur van ongeveer 85°C bereikt is, dat is na ca 30 min.

Bron

Bbq-helden.nl



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Trippple


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Trippple
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top