Shoarmaboerenkoolstamppot , met shoarma dus en eens géén rookworst.

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-12-2020
  • Shoarmaboerenkoolstamppot , met shoarma dus en  eens géén rookworst.

    Shoarmaboerenkoolstamppot , met shoarma dus en eens géén rookworst.

    Shoarmaboerenkoolstamppot , met shoarma dus en eens géén rookworst.

  • Shoarmaboerenkoolstamppot , met shoarma dus en  eens géén rookworst.

    Shoarmaboerenkoolstamppot , met shoarma dus en eens géén rookworst.

    Shoarmaboerenkoolstamppot , met shoarma dus en eens géén rookworst.

  • Shoarmaboerenkoolstamppot , met shoarma dus en  eens géén rookworst.

    Shoarmaboerenkoolstamppot , met shoarma dus en eens géén rookworst.

    Shoarmaboerenkoolstamppot , met shoarma dus en eens géén rookworst.

  • Shoarmaboerenkoolstamppot , met shoarma dus en  eens géén rookworst.

    Shoarmaboerenkoolstamppot , met shoarma dus en eens géén rookworst.

    Shoarmaboerenkoolstamppot , met shoarma dus en eens géén rookworst.

  • Shoarmaboerenkoolstamppot , met shoarma dus en  eens géén rookworst.

    Shoarmaboerenkoolstamppot , met shoarma dus en eens géén rookworst.

    Shoarmaboerenkoolstamppot , met shoarma dus en eens géén rookworst.

  • Shoarmaboerenkoolstamppot , met shoarma dus en  eens géén rookworst.

    Shoarmaboerenkoolstamppot , met shoarma dus en eens géén rookworst.

    Shoarmaboerenkoolstamppot , met shoarma dus en eens géén rookworst.

In deze stamppot moest eigenlijk 150 gram courgette. Helaas kwam ik tot de ontdekking, dat ik die gisteren in de brietaart had verwerkt.

Wat nu?
Een speurtocht door de groentelade leverde een halve winterpeen en 2 wortelpeterselie op die ik dan maar in de plaats heb gebruikt.
Dat leverde een verrassende heerlijke stamppot boerenkool op met die verrukkelijke shoarmareepjes. Weer eens heel wat anders, dan de gebruikelijke rookworst. We hebben ervan gesmuld. Alle credits mogen naar Project Gezond.

Ik gebruikte deze shoarmakruiden Zes-mooie-kruidenmixen-van-project-gezond

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
350 gram kruimige aardappelen , geschild in grove stukken
250 gram boerenkool ( ik had 300 gram)
150 gram courgette in kleine blokjes ( ik had 150 gram winterpeen en wortelpeterselie)
1 ui gesnipperd
200 gram hamlappen in reepjes
5 gram shoarmakruiden
scheutje olie
10 gram roomboter
50 ml melk
10 gram mosterd
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote pan, snijplank, mes, vergiet en koekenpan of wok

Bereidingswijze

Breng de aardappelen samen met de boerenkool en een groentebouillonblokje ( minder zout) aan de kook. Marineer ondertussen de reepjes hamlap met de shoarmakruiden en een scheutje olie en laat dit even enkele minuten intrekken.

Bak de shoarmareepjes op hoog vuur even aan. Voeg dan de ui snippers toe en bak deze even mee.

Blancheer ondertussen de wortel en peterseliewortelstukjes enkele minuten en spoel ze koud. Voeg toe aan het vlees en de ui en bak even mee. Proef een stukje vlees en voeg eventueel nog wat shoarmakruiden naar smaak toe.( Als er shoarmakruiden in zitten wil ik ze ook goed proeven :) )

Giet de boerenkool met de aardappelen af , laat even uitdampen, voeg de melk en de boter ( eventueel een flinke draai uit de pepermolen ) toe en stamp tot een grove stamppot.
Verdeel over 2 voorverwarmde borden.

Serveer de shoarmareepjes met extra groente op de stamppot, naast de stamppot of dóór de stamppot.
Serveer eventueel een flinke augurk en een flinke lik grove mosterd om de stamppot een caloriearme , maar lekkere upgrade te geven.

Bron

Project Gezond eigen tekst en foto's en een eigen aanpassing qua ingrediënten.

Serveertip

Deze heerlijke shoarmareepjes zijn ook heerlijk op of door andere eenvoudige stamppotten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten