Risotto met gepocheerde zalm en erwtjes

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-12-2020
  • Risotto met gepocheerde zalm en erwtjes

    Risotto met gepocheerde zalm en erwtjes

    Risotto met gepocheerde zalm en erwtjes

Soms heb je zin in comfortfood. Maar dan wel een beetje gezond en voedzaam. Deze risotto is daarvoor perfect! 

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
400 gr diepvrieserwten
1 ltr groentebouillon
ong 400 gr diepvries zalmfilets
1 prei schoongemaakt
2 tenen knoflook
1 ui
1 el olijfolie
verse tijm of gedroogde tijm uit een potje
250 gr risottorijst
1 klontje boter
citroensap ( uit een flesje)
100 gr parmezaanse kaas ( of Grana padano)
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote (hapjes)Pan met dikke bodem

Bereidingswijze

Doe de erwten in een vergiet en giet er kokend water over om ze te laten ontdooien. Zet ze opzij.
Breng de groentebouillon aan de kook in een pan. Leg, als de bouillon kookt, de bevroren zalmfilets in en pocheer ze ongeveer 12 minuten of tot ze gaar zijn.
Snijd intussen de prei, ui en knoflook fijn en bak ze met de olie en de tijm in een pan met een dikke bodem op matig vuur. Bak ze ong. 5 minuten of tot ze zacht zijn maar nog niet verkleurd. Roer dan de risottorijst er door tot de korrels glazig zijn.
Schep de zalm met een schuimspaan op een bord en schep de bouillon vervolgens lepel voor lepel bij de rijst. Blijf tussendoor roeren tot de bouillon volledig opgenomen is. Blijf zo ongeveer 20 minuten bouillon toevoegen of tot de rijst gaar is. (Hij moet smeuïg en romig zijn maar niet dik en klef)
Als de risotto klaar is zet je het vuur onder de pan uit. Trek de zalm uit elkaar in vlokken en roer deze, samen met de erwten boter en een flinke kneep citroensap door de risotto. Roer de helft van de kaas door de risotto en voeg peper en zout toe naar smaak. Serveer direct.

Serveertip

Ze zeggen dat de combi kaas en vis uit den boze is... maar ik kan je vertellen dat het op deze manier heel smakelijk is!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten