Varkenshaas met truffelpaddenstoelensaus
- Nederlands, Feestmaaltijd
- 20-30 min.
Ik heb een heerlijk mals varkenshaasje in de pan gemaakt met truffelpaddenstoelensaus! Vol van smaak en zeer fijn om nog tijd en handen vrij te hebben voor andere elementen.
https://chivanne.nl/varkenshaas-met-truffelpaddenstoelensaus/
Ingrediënten 2 recipe.people
1 varkenshaas (ca 350 gram voor 2 pp)200 gram paddenstoelenmix
2 eetlepel Madeira of sherry
4 theelepels tapenade truffel (AH huismerk) let op: dit is een tapenade van champignons met truffel dus pas op voor truffel tapenade van een ander merk, truffel is erg krachtig van smaak
420 ml runderfond
zout en peper
rijstolie, arachideolie of zonnebloemolie
roomboter
Bereidingswijze
Haal de varkenshaas een half uur voor bereiding uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen.
Dep de varkenshaas droog met wat keukenrolpapier. Kruid hem met peper en zout.
Verhit een paar eetlepels olie in een braad- of koekenpan en schroei de varkenshaas aan alle kanten even aan. Verlaag het vuur en bak het vlees in 8 - 12 minuten medium gaar. Google naar een truukje waarmee je kunt voelen aan het vlees hoe hij bereid is. Voel hiervoor aan het dikste gedeelte van het vlees.
Maak in de tussentijd de champignons schoon en snijd ze in grove stukken.
Haal het vlees uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie. Zet het vuur van de pan weer hoger.
Bak de champignons al omscheppend bruin. Voeg de rundvleesfond en 2 eetlepels sherry of Madeira toe en laat de saus op hoog vuur inkoken tot ongeveer de helft. Voeg 4 theelepels van de truffeltapenade toe en roer los. Monteer met een klontje roomboter. Dit maakt de saus iets voller en glanzend.
Roer het vocht dat uit het vlees is gelopen door de saus en kruid de saus met wat peper.