Fazantfilet met rivierkreeftensausje

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-12-2020
  • Fazantfilet met rivierkreeftensausje

    Fazantfilet met rivierkreeftensausje

    Fazantfilet met rivierkreeftensausje

Heerlijke combinatie.  Serveer met aardappelgratin, rijst, rösti of tagliatelle. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800 g fazantenborstfilets (diepvries)
150 g rivierkreeftjes
1 tomaat
1 tl tomatenpuree
250 g champignons
1 sjalot
1 knoflook teentje
2 el boter
2 eetl.
1,5 dl room
2 dl visfond (bokaal)
2 dl droge witte wijn
2 el cognac
2 takjes peterselie (vers)
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding (minder dan 30 min.)

- Laat de fazantenborstfilet oppervlakkig ontdooien.
- Snipper de sjalot en het teentje knoflook fijn.
- Pel de tomaat, verwijder de pitjes en snij in blokjes.
- Verdeel de champignons in 2 of 4, afhankelijk van de grootte.
- Snipper de peterselie fijn.

Bereiding (35 min.)

-Smelt 1/2 eetl. boter in de steelpan en bak de champignons gedurende 5 min. en schep regelmatig om met een houten lepel. Kruid met peper en zout en plaats opzij tot de afwerking van de saus.
-Smelt 1 eetl. boter in een braadpan. Bak de fazantenborstfilets langs beide kanten bruin. Kruid met peper en zout. Bak verder gedurende 10 à 15 min. op een matig vuurtje. Haal de filets uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie in een oven van 120 °C.
-Smelt de rest van de boter in de braadpan en voeg de fijngesnipperde sjalot en knoflook toe. Stoof gedurende 2 min. op een matig vuurtje. Blus met de cognac en de witte wijn. Verhoog het vuur en laat tot de helft inkoken. Leng aan met de visfond en de room. Voeg ten slotte het tomatenconcentraat toe. Laat nogmaals inkoken tot u een lichtgebonden saus bekomt.
-Meng er tot slot de rivierkreeftjes, de champignons en de tomatenblokjes onder. Laat nog even opkoken.

Afwerking :

Lepel wat saus over de goudbruine fazantenborstfilets en dien de rest van de saus apart op. Garneer met verse peterselie. Dit gerecht is ook heerlijk met gestoofd witloof

Bron

colruyt

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten