PARFAIT VAN PASSIEVRUCHTEN
- Frans, Nagerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 16-12-2020
Een heel eenvoudig en snel maar toch o zo feestelijk dessertje: parfait van passievruchten. Je kan het gemakkelijk op voorhand maken en meteen op tafel toveren. Smakelijk!
Ingrediënten 2 personen
6 passievruchten1 brikje lichte room
1 zakje vanillesuiker
2 meringues
Bereidingswijze
-Halveer de passievruchten en haal voor 2/3 het vruchtvlees uit de passievruchten en zeef.
-Vang het sap op en hou even apart. De pitjes heb je niet nodig.
-Haal het vruchtvlees uit de overige passievruchten en zet afgedekt in de koelkast.
-Klop de slagroom stijf en spatel er het passievruchtensap en de vanillesuiker door.
-Hak de meringue grof en spatel 3/4 door de parfait. Hou de rest apart voor de afwerking.
-Vul een glaasje per persoon met de parfait, dek af met huishoudfolie en zet weg in de koelkast.
-Voeg net voor het serveren de overige passievruchtenpulp en meringues toe.
Bron
15gram
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties