1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. PARFAIT VAN PASSIEVRUCHTEN

PARFAIT VAN PASSIEVRUCHTEN

  • Frans, Nagerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 16-12-2020

Ingrediënten 2 personen


6 passievruchten
1 brikje lichte room
1 zakje vanillesuiker
2 meringues



PARFAIT VAN PASSIEVRUCHTEN
PARFAIT VAN PASSIEVRUCHTEN

Een heel eenvoudig en snel maar toch o zo feestelijk dessertje: parfait van passievruchten. Je kan het gemakkelijk op voorhand maken en meteen op tafel toveren. Smakelijk!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Halveer de passievruchten en haal voor 2/3 het vruchtvlees uit de passievruchten en zeef.
-Vang het sap op en hou even apart. De pitjes heb je niet nodig.
-Haal het vruchtvlees uit de overige passievruchten en zet afgedekt in de koelkast.

-Klop de slagroom stijf en spatel er het passievruchtensap en de vanillesuiker door.
-Hak de meringue grof en spatel 3/4 door de parfait. Hou de rest apart voor de afwerking.

-Vul een glaasje per persoon met de parfait, dek af met huishoudfolie en zet weg in de koelkast.
-Voeg net voor het serveren de overige passievruchtenpulp en meringues toe.

Bron

15gram



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top