Pasta met spinazie en chorizo
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
snelle pastamaaltijd
Bereidingswijze
Kook in een ruime pan water en kook de pasta in 10-12 minuten al dente.
Snijd ondertussen 100-150 gr chorizo in hapklare stukjes (kwartjes) en snijd 1 ui en 2 tenen knoflook fijn.
Bak de chorizo zonder olie op matig vuur aan. Voeg 1 fijngesneden ui en 2 fijngesneden teentjes knoflook toe. Fruit 2-3 minuten mee.
Voeg vervolgens 1 blik tomatenblokjes van 400 g toe en meng goed door elkaar. Voeg nu ook 1 tl gedroogde oregano en 1 tl gedroogde basilicum toe. Voeg voor extra pit tevens 1 tl cayennepeper toe. Roer door elkaar en laat even sudderen.
Voeg nu 100 g ricotta en 25 g geraspte Parmezaanse kaas toe. Goed door elkaar roeren en voeg nu ook de pasta toe.
Tot slot voeg je 150 g spinazie toe. Meng door het geheel tot de spinazie is geslonken. Serveer direct. Eventueel met een frisse salade.
Bron
Smaakmenutie