Pasta met spinazie en chorizo

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

snelle pastamaaltijd

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
400 g tomatenblokjes (1 blik)
160 g penne (of andere pasta)
150 g chorizo
150 g spinazie
100 g ricotta
25 g Parmezaanse kaas
1 ui
2 tenen knoflook
1 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde basilicum
1 tl cayennepeper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


Kook in een ruime pan water en kook de pasta in 10-12 minuten al dente.
Snijd ondertussen 100-150 gr chorizo in hapklare stukjes (kwartjes) en snijd 1 ui en 2 tenen knoflook fijn.
Bak de chorizo zonder olie op matig vuur aan. Voeg 1 fijngesneden ui en 2 fijngesneden teentjes knoflook toe. Fruit 2-3 minuten mee.
Voeg vervolgens 1 blik tomatenblokjes van 400 g toe en meng goed door elkaar. Voeg nu ook 1 tl gedroogde oregano en 1 tl gedroogde basilicum toe. Voeg voor extra pit tevens 1 tl cayennepeper toe. Roer door elkaar en laat even sudderen.
Voeg nu 100 g ricotta en 25 g geraspte Parmezaanse kaas toe. Goed door elkaar roeren en voeg nu ook de pasta toe.
Tot slot voeg je 150 g spinazie toe. Meng door het geheel tot de spinazie is geslonken. Serveer direct. Eventueel met een frisse salade.

Bron

Smaakmenutie

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mobiel_1330952360 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten