Ciabatta (Ciabbatino) Gezond - Tonijn

  • Europees, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 14-12-2020

Zelfbedacht, variatie op een broodje gezond.
Vrij snel als je producten uit de supermarkt haalt, erg bewerkelijk als je alles zelf vers wilt doen, dus ik beperk me tot de supermarkt variant...
Waarom? Ik had trek in een (zelfgemaakt) broodje gezond, en mijn geest dwaalde een beetje af.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Moet: (per twee)
2 Ciabbatino's (kleine ciabatta's zelfde als pistolet tov stokbrood)
20 gram rode ui
30 gram rode paprika
30 gram groene paprika
5 a 10 gram verse peterselie
Komkommer (uitleg verder)
Sla (ik prefereer eikenbladsla)
2 kleine ei of 1 grote.
Scheutje Balsamico
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer/Blender
Afbakoven
Pan voor koken eitjes/eierkoker.
Snijplank
Koksmes

Bereidingswijze

1. Oven aanzetten, voorverwarmen 220g
2. Eierkoker/pan opzetten, eitjes moeten (medium) hard zijn.
3. (Tapenade) Paprika's (rood en groen), Rode ui, Peterselie en (klein) scheutje balsamico (evt nog wat verse 4-seizoen peper) in staafmixer of blender, 1 á 2 seconden, moet nog wel echt substantie hebben, geen pap van maken .*
4. Als oven op temperatuur is ciabbatino's even bestrijken met water, ongeveer 7 minuten. (als oven al eerder op temperatuur is, lekker negeren, je gaat die 7 minuten namelijk nodig hebben).
5. Komkommer in lengte richting snijden (breedte kan ook, maar minder lekker), ongeveer 8x 6-7cm, dan passen er 4 per ciabbatino.
6. Eikenbladsla (of welke jouw persoonlijke favoriet is) even kneuzen en spoelen.
7. Tonijnsalade (John West of een goedkopere afhankelijk van je budget, zolang het maar stukjes zonder graat zijn)
*Als je de tonijnsalade op olie ipv water koopt, dan kan je die ook in in stap drie nog laten uitlekken voor extra smaak, dan wel héél luchtig met de balsamico zijn!

Serveertip

Plating:
Als je rustig aan gedaan hebt zijn de Ciabatinna's ondertussen afgekoeld, maar nog lekker warm (graad of 25-30)
Snij open en begin met je tapenade, gewoon opsmeren alsof het pindakaas of jam is ofzoiets.

Nu even opletten, het kan gebeuren dat je teveel tonijn hebt, of teveel salade, of beide.
Tip 1: je hebt nooit teveel salade (salade hé, geen tapenade!)
Als je teveel salade hebt, begin je dus met de salade bovenop de tapenade, dan een laag tonijn gecombineerd met plakjes ei.
Daar bovenop dan nog een laag salade en het restje tonijn, bovenkant van ciabbattini nog even smeren met wat je nog over hebt van tapenade en klaar is klara.

Oja, ik ben een ongelooflijke kaaskop, ik gooi overal kaas op, dus ook geprobeerd bij dit gerecht, tip: niet doen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten