Steak tartaar surf en turf

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Steak tartaar surf en turf

    Steak tartaar surf en turf

    Steak tartaar surf en turf

Feestelijke tartaar surf en turf , Uw gasten zullen niet weten dat er oesters in zitten verwerkt......

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
12 oesters
500 gr dry aged rundsvlees
150 gr grijze garnalen ( gepeld)
2 el fijngehakte bieslook
2 el fijngehakte peterselie
1 el zoete sojasaus
1 el ponzu (of limoensap)
1 snuifje Sancho peper
1 el olijfolie
1 snuifje fijn zeezout
bloedzuring
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Steek de oesters open en doe ze in een steelpannetje. Laat ze kort opkoken op het vuur (enkele seconden) en hak ze daarna fijn (zonder het vocht).

Snijd het rundvlees in kleine blokjes. Hak de grijze garnalen fijn. Doe ze samen in een grote kom en voeg er nog de bieslook, peterselie en oesters aan toe. Meng goed. Breng de tartaar op smaak met zoete sojasaus, ponzu, olijfolie, sancho peper en zout.

Verdeel de tartaar over bordjes. Werk af met groene kruiden (bv bloedzuring).

Bron

njam

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten