Cranberry saus met sinaasappel
- Internationaal, Saus/dressing
- 10-20 min.
Cranberry's horen bij kerst en wildgerechten. Dus elk jaar met kerst maak ik wel weer een andere saus of compote met deze rode vruchtjes.
Je kunt het niet alleen uitstekend combineren met allerlei wildgerechten of patés, het is ook erg lekker op een (kwark)taart, op ijs of te gebruiken als jam.
Omdat ik vaak teveel maak en er altijd weer wat overblijft is het misschien ook een tip om als je het net gekookt hebt in wat kleine potjes te doen. Het is natuurlijk leuk om cadeau te geven maar ook altijd makkelijk om in huis te hebben om te gebruiken in een (wild)stoofpot in plaats van rode bessengelei.
Ingrediënten 10 recipe.people
- 1 zakje cranberry's (340 gram) vers of diepvries- 1 sinaasappel, sap en rasp
- 150 ml cranberry sap (of water)
- 200 gram suiker
- 1 borrelglaasje Grand Marnier (of Cointreau)
- 1 kaneelstokje
Bereidingswijze
- Doe de cranberry's in een pan en voeg cranberrysap (water), suiker, , kaneelstokje, sinaasappel rasp en sap en Grand Marnier toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 10-15 minuutjes zachtjes doorkoken, roer het steeds goed door.
- Stamp de massa fijn met bijvoorbeeld een stamppotstamper. Als je liever een gladde saus hebt kun je een staafmixer gebruiken.
- Als je ook enkele kleine potjes wilt vullen, zorg dan voor schone potjes en sluit ze meteen nadat je ze gevuld hebt goed af en zet ze op de kop (zoals met jam). Na 10-15 minuten kun je de potjes weer rechtop zetten en controleren of ze goed dicht zijn (klikken).
Serveertip
Je kunt de saus zowel warm als koud gebruiken.