Ouderwetse, oerdegelijke en flink gevulde erwtensoep

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 13-12-2020

Voor ons de lekkerste snert

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
500 gr. gewassen spliterwten;
700 gr. schouderkarbonade;
2 laurierblaadjes;
14 jeneverbessen;
200 gr. in blokjes gesneden uien;
200 gr. in blokjes gesneden knolselderij
200 gr. in blokjes gesneden aardappelen;
200 gr. in ringetjes gesneden prei;
200 gr. in blokjes gesneden winterwortels;
3 blokjes rundvleesbouillon;
versgemalen zwarte peper naar smaak.
4 rookworsten (Hema natuurlijk...).
Je lievelings sambal naar smaak.

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
5 ltr. soeppan.

Bereidingswijze

Breng de 500 gr. gewassen spliterwten, 700 gr. schouderkarbonade, 2 laurierblaadjes, langzaam aan de kook in 2,5 ltr. water. Schep het schuim af, wanneer aan de kook. Voeg nu de jeneverbessen toe. Voeg na anderhalf uur koken de groenten toe. en de peper en de bouillon. Na een kwartiertje de worsten toevoegen. Halfuurtje heel zachtjes laten doorpruttelen. Karbonades eruit en van bot ontdoen. Het vlees valt als pulled pork uit elkaar. Vlees weer in de pan. Laten afkoelen en morgen is het een heerlijke, dikke snert. Eet smakelijk.

Serveertip

Tijdens het opwarmen de sambal toevoegen of op tafel zetten voor de liefhebbers.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten