1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Erwtensoep
  6. Ouderwetse, oerdegelijke en flink gevulde erwtensoep

Ouderwetse, oerdegelijke en flink gevulde erwtensoep

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 13-12-2020

Ingrediënten 8 personen


500 gr. gewassen spliterwten;
700 gr. schouderkarbonade;
2 laurierblaadjes;
14 jeneverbessen;
200 gr. in blokjes gesneden uien;
200 gr. in blokjes gesneden knolselderij
200 gr. in blokjes gesneden aardappelen;
200 gr. in ringetjes gesneden prei;
200 gr. in blokjes gesneden winterwortels;
3 blokjes rundvleesbouillon;
versgemalen zwarte peper naar smaak.
4 rookworsten (Hema natuurlijk...).
Je lievelings sambal naar smaak.


Verder heb je nodig


5 ltr. soeppan.


Voor ons de lekkerste snert

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de 500 gr. gewassen spliterwten, 700 gr. schouderkarbonade, 2 laurierblaadjes, langzaam aan de kook in 2,5 ltr. water. Schep het schuim af, wanneer aan de kook. Voeg nu de jeneverbessen toe. Voeg na anderhalf uur koken de groenten toe. en de peper en de bouillon. Na een kwartiertje de worsten toevoegen. Halfuurtje heel zachtjes laten doorpruttelen. Karbonades eruit en van bot ontdoen. Het vlees valt als pulled pork uit elkaar. Vlees weer in de pan. Laten afkoelen en morgen is het een heerlijke, dikke snert. Eet smakelijk.

Serveertip

Tijdens het opwarmen de sambal toevoegen of op tafel zetten voor de liefhebbers.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mowi


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mowi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top