Gebakken zalm met knoflookchampignonsaus pasta peultjes en verse kruiden

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.
  • Gebakken zalm met knoflookchampignonsaus pasta peultjes en verse kruiden

    Gebakken zalm met knoflookchampignonsaus pasta peultjes en verse kruiden

    Gebakken zalm met knoflookchampignonsaus pasta peultjes en verse kruiden

Dit gerecht kun je voor een groot deel voorbereiden. Saus kun je al een dag tevoren maken en ook de peultjes kun je al een dag tevoren knapperig koken. Goed uitgelekt bewaren.
Vlak voor het eten de pasta koken en de zalm kort bakken.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
2 zalmfilets zonder vel
Peper, zout
1 eetlepel zonnebloemolie
200 gram peultjes, schoongemaakt
120 gram pasta, bijv. tagliatelle
Saus:
1 eetlepel zonnebloemolie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
150 gram kastanjechampignons, in plakjes
½ dl witte wijn
100 ml crème fraîche
50 gram roomkaas met kruiden en knoflook
Gehakte peterselie en dille
Mespunt cayennepeper
Paar druppels worcestersaus
klontje roomboter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan voor de pasta en de peultjes
koekenpannen voor de saus en de zalm

Bereidingswijze

Peultjes beetgaar koken in water met zout. Goed laten uitlekken in een vergiet.
Tagliatelle koken volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
Saus:
Olie verhitten. Kastanjechampignons bakken tot vocht is verdwenen. Knoflook even meebakken.
Witte wijn toevoegen en op hoog vuur laten inkoken.
Crème fraîche en roomkaas toevoegen en laten smelten op de champignons.
Af en toe roeren.
Op smaak maken met peper, zout, cayennepeper en worcestersaus.
Meng de peterselie en dille door de saus.

Verhit de olie in de koekenpan.
Bak hierin de met peper en zout gekruide zalmfilet aan elke zijde plm. 2 minuten. Zo blijft de zalm mooi rosé.

Meng de peultjes met de tagliatelle. Op smaak maken met peper, zout, cayennepeper, worcestersaus en een knlontje roomboter (heerlijk).
Leg de zalm op de tagliatelle en giet wat van de saus erover.

Serveertip

Serveer er een lekkere tomatensalade bij, bijvoorbeeld:
https://www.smulweb.nl/recepten/1463159/Italiaanse-tomatensalade-met-een-rucoladressing of
https://www.smulweb.nl/recepten/1450853/Toscaanse-tomatensalade-met-rucola-artisjokharten-en-parmezaanse-kaasof
https://www.smulweb.nl/recepten/1370178/Salade-van-kerstomaten-gedroogde-tomaten-en-kaas
EET SMAKELIJK

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten