Droge rub voor spareribs

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Droge rub voor spareribs

    Droge rub voor spareribs

    Droge rub voor spareribs

Een Dry rub is een mengsel van kruiden en specerijen met als basis zout en suiker. Ze zijn ontstaan in de VS maar worden nu ook in Nederland steeds populairder door de opkomst van het Low en Slow bbq'en. In de basis is de rub ook ontwikkeld voor deze bbq techniek waar je vaak grote stukken vlees uren lang langzaam bereid op de bbq.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eetlepels paprika poeder
3 eetlepels gedroogde tijm
3 eetlepels gedroogde basilicum
3 eetlepels kerriepoeder
1,5 eetlepel gemalen komijn
1 eetlepel zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Het vlees inwrijven en eventueel wat laten intrekken alvorens te grillen

Bron

BBQ helden

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten