1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Droge rub voor spareribs

Droge rub voor spareribs

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 13-12-2020

Ingrediënten 4 personen


2 eetlepels paprika poeder
3 eetlepels gedroogde tijm
3 eetlepels gedroogde basilicum
3 eetlepels kerriepoeder
1,5 eetlepel gemalen komijn
1 eetlepel zout



Droge rub voor spareribs
Droge rub voor spareribs

Een Dry rub is een mengsel van kruiden en specerijen met als basis zout en suiker. Ze zijn ontstaan in de VS maar worden nu ook in Nederland steeds populairder door de opkomst van het Low en Slow bbq'en. In de basis is de rub ook ontwikkeld voor deze bbq techniek waar je vaak grote stukken vlees uren lang langzaam bereid op de bbq.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het vlees inwrijven en eventueel wat laten intrekken alvorens te grillen

Bron

BBQ helden



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top