FRIESCHE SCHNITZELROLLETJES

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-12-2020
  • FRIESCHE SCHNITZELROLLETJES

    FRIESCHE SCHNITZELROLLETJES

    FRIESCHE SCHNITZELROLLETJES

Lekkere schnitzelrolletjes uit Friesland, waar we risotto bij serveren  ! Top gerecht ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kalfslapjes
150 gram kalfsgehakt
30 gram geraspte kruidnagelkaas
eiwit van 2 eieren
20 stuks haricot verts
2 theelepels grove mosterd
1 pak ontbijtkoek
25 gram gember
zout en versgemalen peper
nootmuskaat
2 eetlepels olie
2 sjalotjes
1 teentje knoflook
20 gram boter
300 gram risottorijst
0,8 liter bouillon
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
aluminiumfolie

Bereidingswijze

-Plet de schnitzels tot een dunne plak en bestrijk met eiwit.
-Meng het gehakt met de mosterd, Friese nagelkaas, ontbijt-koek, blokjes gember, peper, zout en nootmuskaat. -Kook de haricots verts beetgaar en spoel ze koud.

-Verdeel het gehakt en de haricots verts over de schnitzels en rol deze stevig op.
-Bestrijk het aluminiumfolie met olie en rol hierin de schnitzelrolletjes.

-Verwarm de oven tot 200° C en gaar hierin de schnitzelrol in ca. 12 minuten.

-Snipper het sjalotje en het teentje knoflook en fruit ze in de olie aan.
-Voeg de risotto rijst toe en laat de rijst glazig worden.
-Voeg de helft van de bouillon toe en blijf roeren tot de rijst de bouillon heeft opgenomen. Giet telkens iets bouillon toe tot de rijst beetgaar is.
-Roer op het laatste moment de boter en de Parmezaanse kaas door de risotto en lepel hem op een bord.
-Haal de schnitzelrolletjes uit het aluminiumfolie en snijd deze doormidden.

-Rangschik het vlees op de risotto.

Bron

Peter's farm

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten