Romige broccolisoep met creme fraiche en gerookte zalm

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-12-2020
  • Romige broccolisoep met creme fraiche en gerookte zalm

    Romige broccolisoep met creme fraiche en gerookte zalm

    Romige broccolisoep met creme fraiche en gerookte zalm

Vorig jaar had ik deze romige broccolisoep gemaakt als voorgerecht voor een kerstdiner, maar gister had ik het gemaakt als avondeten. Romige broccolisoep is wel een van de lekkerste soepen die er bestaat, vind ik (op de zelfgemaakte tomatensoep van mijn mams na dan). Lekker zalm er doorheen en creme fraiche en garneren met takjes rozemarijn.

Laat het je smaken!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 2 redelijk grote stronken broccoli
- 1 liter water ongeveer (ligt eraan of je van dikke of dunne soep houdt)
- half of heel bakje creme fraiche
- 200 gram gerookte zalm
- takjes rozemarijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Het is handig als je een blender hebt.

Bereidingswijze

Als je een grote blender hebt dan passen de broccoliroosjes van de twee stronken tegelijkertijd in de blender.

- voeg daar ongeveer 1 liter water aan toe (dat doe ik, maar het ligt er aan hoe dik of dun je de soep wil, dus je kan altijd water toevoegen)

- schenk de broccolisoep in een pan en verwarm het. Het is heel snel warm, dus lang koken hoeft het niet.

- ondertussen zou je de gerookte zalm in stukjes kunnen snijden.

- als het begint te koken kan je de creme fraiche toevoegen. Ik heb een half bakje gebruikt, omdat de smaak van de creme fraiche anders gaat overheersen en dat wil je niet.

- wanneer de creme fraiche helemaal is opgelost in de soep, kan je de romige broccolisoep verdelen over kommen en garneer het dan met de stukjes gerookte zalm en een mooi takje rozemarijn erbij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten