Gerookte paling met rucola, appel en zure room
- Vis, Feestmaaltijd
- 10-20 min.
- Geplaatst op 11-12-2020
Een heerlijk voorgerecht dat binnen een mum van tijd op tafel staat, dus erg praktisch voor een diner met kerst of een andere keer als je gasten krijgt. Ook is dezelfde hoeveelheid heel goed geschikt als je het wilt maken voor op een buffet. Je neemt dan gewoon cocktailglaasjes of andere mooie kleine kommetjes.
TIP: Je kunt de paling ook vervangen door andere gerookte zalm, makreel, forel of heilbot.
Ingrediënten 4 personen
- 1 zakje rucola (75 gram)- 250 g gerookte paling
- 125 gram zure room (klein potje)
- 1 appel
- 1 el geroosterde pijnboompitten
- 1 el notenolie
- citroensap (om over de appel te doen)
Bereidingswijze
- Snij de gerookte paling in reepjes.
- Spoel de af (schillen hoeft niet) haal het klokhuis eruit en snij de appel in reepjes. Knijp er wat citroensap overheen zodat de appel niet bruin wordt.
- Meng de rucola, appel en gerookte paling onder elkaar. Kruid met peper, zout en walnotenolie.
- Doe het mengsel in schaaltjes of glaasjes en werk af met enkele toefjes zure room en geroosterde pijnboompitten.
Bron
SPAR/beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties