Bimi® broccoli met kip en Durban kruiden

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 11-12-2020
  • Bimi® broccoli met kip en Durban kruiden

    Bimi® broccoli met kip en Durban kruiden

    Bimi® broccoli met kip en Durban kruiden

Voor dit gerecht liet Zoe Adjonyoh zich door de keuken van Zuid-Afrika inspireren. Op een drukke werkdag of als je weinig tijd hebt, kan het moeilijk zijn om iets lekkers maken. Dit recept is dan een uitkomst, met soep uit blik als basis.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr Bimi ® broccoli
400 ml romige kippensoep
375 - 400 gr kippenborstfilet, gesneden in repen van 2 cm
200 gr kastanjechampignons, dik gesneden of in kwartjes
1½ el Durban curry masala (zie recept hieronder)
1 ui, fijngesneden
Scheutje witte wijn of sherry
200 ml mayonaise (optioneel)
2 el raapzaadolie of plantaardige olie

Voor de topping:
80 gr gerijpte cheddar kaas, geraspt
50 gr amandelvlokken of broodkruimels
2 el gesmolten boter
1 knoflookteen, fijngesneden/geperst
Een paar bosuitjes of ½ kleine rode ui, fijngesneden

Voor de Durban masala kruidenmix:
2 tl korianderzaad
2 tl komijn
1 tl kardemom
½ tl fenegriek
2 kruidnagels
5 cm kaneelstok (echt kaneel)
6 tl mild chilipoeder
1 tl cayennepeper
½ tl gemberpoeder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180°C/160°C hetelucht/gasstand 4.

Maak de Durban masala kruidenmix: Bak de fenegriek, komijn, kardemom en korianderzaad met de kruidnagels en kaneel in een koekenpan op middelhoog vuur tot het een sterke geur afgeeft. Voeg de chili, cayennepeper en de gember toe.

Gebruik 1½ eetlepel van de kruidenmix voor dit recept, bewaar de rest voor de volgende keer in een afgesloten bakje.

Verwarm de olie in een koekenpan en bak de kippenborst aan beide kanten goudbruin.

Voeg de ui toe en bak lichtjes, voeg vervolgens de champignons en 1 eetlepel van de Durban kruidenmix toe. Roer de kip en de groenten goed door om zo de kruidenmix gelijkmatig te verdelen. Laat 2 tot 3 minuten bakken op middelhoog vuur. Doe er een scheutje wijn of sherry bij en laat het nog 4 tot 5 minuten pruttelen. Haal de pan van het vuur en zet apart.

Kook water en stoom de Bimi® broccoli tot het zacht is, ongeveer 3 tot 4 minuten.

Combineer de ingrediënten uit de koekenpan met de gestoomde Bimi® broccoli in een ovenbestendige schaal.

Mix de kippensoep met de overgebleven ½ eetlepel Durban kruidenmix in een aparte kom. Gebruik eventueel de mayonaise en giet het mengsel geleidelijk over de kip en de Bimi® broccoli in de ovenschotel.

Maak de garnering: Voeg de gesmolten boter, de geraspte cheddar kaas, de knoflook en de bosui/rode ui samen. Verdeel het mengsel over de kip, strooi de amandelvlokken er als laatste over voor extra knapperigheid. Zet voor 30 minuten in de oven.

Serveertip

Speciaal voor grote eters, voeg 350 g gekookte pasta toe. Voeg de gekookte pasta aan ovenschaal toe (goed mengen met de andere ingrediënten) voordat je deze in de oven zet.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten