Tagliata van rendier, peren in wijn, crumble met spek en geitenkaas
- Belgisch, Feestmaaltijd
- 30-60 min.
Heerlijk gerecht voor de kerst, de rendiersteak maakt het feest kompleet
Ingrediënten 4 recipe.people
1 eetlepel olijfoliepeper
2 sneetjes peperkoek
1 potje peren op rode wijn
200 g rendiersteak
125 g verse geitenkaas
50 g spek
1 vlootje verse dragon
zout
Benodigdheden
spuitzakBereidingswijze
-Kruid de steak met peper en zout, braad hem in olijfolie aan in een hete pan. Bak hem 3 minuten en laat hem vervolgens 10 minuten rusten onder een vel aluminiumfolie of in een warme oven.
-Rooster het spek tot het lekker krokant is en laat het uitlekken op een vel keukenpapier.
-Verkruimel de peperkoek en laat de kruimels snel uitdrogen in een oven op 180°C, samen met het spek.
-Mix het spek met de broodkruimels tot een mooie crumble.
-Snij de peren in blokjes.
-Roer de geitenkaas tot hij mooi glad is en doe hem in een spuitzak.
-Snij het vlees in plakken, serveer het met de peren, een roosje geitenkaas en de crumble van spek. Werk af met een paar blaadjes dragon en een streepje olijfolie.
-Dien op met een salade van jonge spinaziescheuten.
-
Bron
delhaize
Serveertip
Hou de peperkoekkruimels goed in het oog in de oven: ze verbranden makkelijk.