Tagliata van rendier, peren in wijn, crumble met spek en geitenkaas

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Tagliata van rendier, peren in wijn, crumble met spek en geitenkaas

    Tagliata van rendier, peren in wijn, crumble met spek en geitenkaas

    Tagliata van rendier, peren in wijn, crumble met spek en geitenkaas

Heerlijk gerecht voor de kerst, de rendiersteak maakt het feest kompleet 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 eetlepel olijfolie
peper
2 sneetjes peperkoek
1 potje peren op rode wijn
200 g rendiersteak
125 g verse geitenkaas
50 g spek
1 vlootje verse dragon
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
spuitzak

Bereidingswijze

-Kruid de steak met peper en zout, braad hem in olijfolie aan in een hete pan. Bak hem 3 minuten en laat hem vervolgens 10 minuten rusten onder een vel aluminiumfolie of in een warme oven.

-Rooster het spek tot het lekker krokant is en laat het uitlekken op een vel keukenpapier.
-Verkruimel de peperkoek en laat de kruimels snel uitdrogen in een oven op 180°C, samen met het spek.
-Mix het spek met de broodkruimels tot een mooie crumble.
-Snij de peren in blokjes.
-Roer de geitenkaas tot hij mooi glad is en doe hem in een spuitzak.
-Snij het vlees in plakken, serveer het met de peren, een roosje geitenkaas en de crumble van spek. Werk af met een paar blaadjes dragon en een streepje olijfolie.
-Dien op met een salade van jonge spinaziescheuten.
-

Bron

delhaize

Serveertip

Hou de peperkoekkruimels goed in het oog in de oven: ze verbranden makkelijk.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten