1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Tomatensoep
  5. De Echte Chinese Tomatensoep

De Echte Chinese Tomatensoep

  • Chinees, Soep
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 10-12-2020

Ingrediënten 4 personen


- Sinaasappels
- Appels
- Gember
- (Bleek) Selderij
- Banaan
- Uien
- Knoflook
- Blikje tomatenpuree
- Maizena
- Pakjes Tomaten Frito
- Kippenbouillon blokjes
- Sereh
- Ketjap Manis
- Sambal Oelek
- Appelmoes
- Kristalsuiker
- (Natuur) Azijn
- Kipfilet
- Mie nestjes
- Eieren
- Koffiemelk
- Bos/Lente uitjes
- Taugé


Verder heb je nodig


Soeppan
Staafmixer
Fijn vergiet of Theedoek
Garde
5 schaaltjes voor garnering


Na vele recepten (van Smulweb o.a) te hebben geprobeerd en wat experimenteren heb ik (eindelijk) HET recept gevonden voor de echte chinese tomatensoep zoals bij de chinees en wil dit graag met jullie delen. Bewerkelijk maar o zo lekker. Hoop dat jullie het lekker vinden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe 3 L water in een grote pan
Snij 2 sinaasappels, 2 appels, stuk verse gember, 1 banaan met schil en stuk (bleek)selderij in grove parten en voeg toe aan het water.
Breng aan de kook en laat ca 1 ½ uur koken
Pak een vergiet of een schone theedoek (spoel theedoek af onder koud water)
Filter ca 500 ml fruitwater in een kleine pan. Voeg hierbij een ruime snuf zout en zwarte peper
Snij 4 uien grof en pel 5 teentje knoflook
Bak de uien in de soeppan glazig en voeg de geperste knoflook toe. Laat dit nog 2 min bakken
Voeg 1 blikje tomatenpuree toe en bak dit ca 2 min mee om te ontzuren.
Filter de rest van het fruitwater(ca 2,5 liter) in een schone theedoek/vergiet en voeg dit bij de ui, knoflook en tom. puree
Breng aan de kook en voeg al roerend met een garde ca 150 gr Maizena toe. Laat dit indikken tot de gewenste dikte.
Pureer het geheel tot een glad, rood mengsel met een staafmixer
Voeg 4 pakjes Tomaten Frito toe, 100 ml natuurazijn en roer goed door
Verkruimel 3 kippenbouillon blokjes in de soep en los deze op
Voeg 4 theelepels Sereh (citroengras in poeder) blijf roeren
Voeg 3 eetlepels Ketjap Manis, klein potje appelmoes toe en naar wens 2-4 theelepels Sambal Oelek
Breng het geheel in balans met kristalsuiker (ca 500/750gr! Wees niet te zuinig) blijf proeven (zoet/zuur) !! Indien te zoet voeg klein scheutje azijn toe
Laat de soep nog ca 10 zachtjes doorkoken

Garnering in aparte schaaltjes:

Neem 2 kipfilets en kook deze gaar in de 500 ml fruitwater. Maak er met vork en mes mooie kleine stukjes van
Doe 2 mie nestjes in dezelfde pan met fruitwater en kook deze in ca 9 min gaar
Pak 2 eieren en tik deze los in een mok. Voeg dikke snuf zout toe en zwarte peper plus een scheutje ketjap manis en koffiemelk. Bak deze als omelet en snij in reepjes
Snij 5 bosuitjes vanaf het witte deel in kleine stukjes
Ca 500 gram Taugé. Dompel deze ca 30 seconden onder in dezelfde pan met het kokende fruitwater ivm de Ehec baterie

Eet smakelijk !

Serveertip

Doe de garnering in de kommetjes en laat je gasten zelf bepalen wat toe te voegen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mentosbaby1


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mentosbaby1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top