Geroosterde Bimi® broccoli met kruidige yoghurt

  • Iraans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geroosterde Bimi® broccoli met kruidige yoghurt

    Geroosterde Bimi® broccoli met kruidige yoghurt

    Geroosterde Bimi® broccoli met kruidige yoghurt

Voor dit recept heeft Yasmin Khan de keuken van Tehran als bron van inspiratie gebruikt. Het is leuk om een nieuw continent te ontdekken door in je eigen keuken aan de slag te gaan.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
450 g Bimi® broccoli
4 el extra vierge olijfolie
100 g natuurlijke yoghurt
1 knoflookteen, geplet
1 el fijngesneden muntbladeren
1 tl gedroogde dille
½ el zeezout en zwarte peper
• Klein handjevol granaatappelpitten, om te garneren
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200°C/180°C hetelucht/gasstand 6.

Besprenkel de bakplaat met olijfolie (2 eetlepels), leg de Bimi® er op en voeg een snufje zout toe. Gril de Bimi® broccoli 20 minuten.

In de tussentijd mix je de yoghurt, knoflook, kruiden, de overgebleven olijfolie, zout en zwarte peper.

Laat de Bimi® broccoli in de serveerschaal afkoelen.

Besprenkel de Bimi® broccoli met de yoghurtsaus en garneer met mooie rode granaatappelpitten.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Bimibroccoli avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten