Lamskoteletten met honingvijgen en Bimi® broccoli

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-12-2020

De combinatie van lamsvlees met geroosterde vijgen en gebakken Bimi® broccoli is een verrassing voor onze zintuigen. Geniet van dit heerlijke avondmaal.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 grote lamskoteletten
3 honingvijgen, in vieren gesneden
Een vleugje honing
Een vleugje zeezout
125g Bimi® broccoli
30g boter
2 sjalotten, fijn gesneden
3 eetlepels balsamicoazijn
100ml lammerenbouillon
1 klein bosje munt, gesneden
Een handvol geroosterde pijnboompitten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C (160°C hete lucht, gas stand 4). Verhit een grote koekenpan op een middelhoog of hoog vuur.

Plaats de lamskoteletten in de pan en bak gedurende 2 minuten tot het bruin wordt. Herhaal dit aan de andere kant. Draai ze op hun kant en laat ze 1 minuut bakken om het vet eruit te halen.

Besprenkel de honingvijgen met honing, plaats ze dan op de bakplaat met de lamskoteletten. Kruid de koteletten en de vijgen met zout. Plaats het vervolgens in de voorverwarmde oven voor 8 minuten. Haal daarna uit de oven en zet het apart.

Bak de Bimi® broccoli in dezelfde pan, op een middenhoog vuur, voeg een klontje boter toe (van ongeveer 10 g) terwijl de Bimi® broccoli bakt. Bak dit een paar minuten tot het een beetje bruin kleurt. Kruid dan met zeezout. Zet de Bimi® broccoli apart terwijl je de saus maakt.

Voeg in dezelfde pan de sjalotten en 10 g boter toe. Bak op een laag tot middenhoog vuur tot het zacht wordt. Voeg de balsamicoazijn toe. Laat het sissen en indikken. Voeg daarna het lamsbouillon toe en bak het nog een beetje af. Voeg als laatst de overgebleven boter en munt toe.

Leg de Bimi® broccoli, lamskoteletten en honingvijgen op een bord en strooi de pijnboompitten en de muntsaus eroverheen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten