Lemon curd

  • Engels, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Lemon curd

    Lemon curd

    Lemon curd

=18pxEen Engelse specialiteit gemaakt van citroen, boter, suiker en eieren. Heerlijk bij scones, in desserts of gewoon op de boterham.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eieren
2 citroenen (sap en schil)
175 g suiker
1/2 el maïszetmeel
115 g boter (ongezouten)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Klop in een pannetje de eieren los met het sap en de geraspte schil van de citroenen, de suiker en het maïszetmeel.
2 Doe er de boter in blokjes bij en verwarm al roerend tot het mengsel indikt.
3 Giet in bokaaltjes en sluit ze goed af. Op een koele plek blijft de lemon curd meerdere weken goed.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten